”Unirea, națiunea a făcut-o!” – vorbele lui Mihail Kogălniceanu sunt amintite în fiecare an în ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, prin nobila sa misiune de a păstra, de a promova și de a perpetua tot ce înseamnă gând și sentiment românesc, sărbătorește cei 162 de ani trecuți de la Mica Unire printr-un spectacol folcloric și patriotic de mare ținută.

”Din suflet de roman”, un eveniment desfășurat în mediul online, va avea loc duminică, 24 ianuarie 2021, de la ora 18. Invitați să cânte din suflet tuturor românilor sunt Ciprian Roman, Dana Gruescu, Doriana Talpeș, Ciprian Pop și Iasmina Iova.

Primul eveniment organizat în 2021 de Centrul de Cultură și Artă va fi transmis în direct pe paginile de facebook ale Ansamblului Profesionist Banatul și Asociației ProDatina. Ca de fiecare dată, vă invităm și acum, pe voi, spectatorii noștri, să ne transmiteți în direct gândurile și mesajele destinate nu doar artiștilor, ci și României – pentru trecutul, dar mai ales pentru viitorul ei.
Respectăm toate măsurile de protecție impuse de pandemia de coronavirus, astfel că Ansamblul Profesionist Banatul va fi reprezentat printr-un număr redus de instrumentiști și dansatori, coordonați de dirijorul Sebastian Roșca, respectiv de cuplul de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu.

Finanțat de Consiliul Județean Timiș, spectacolul ”Din suflet de roman” va fi prezentat de Tania Țunaș.