În luna lui Florar Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș își deschide porțile pentru o serie de evenimente artistice susținute de cursanții Școlii de Arte din Timișoara (str. E. Ungureanu, nr. 1):

  • joi, 09 mai 2019, la ora 17: 00, vă invităm la spectacolul de muzică populară, intitulat: “Flori de mai”. Elevii clasei canto muzică populară – prof. Iasmina Iova vor urca pe scenă dornici de a-și arăta talentul și de a cuceri publicul iubitor de folclor, aducând pe scena Sălii Festive cântece vechi, brâuri, hore, ardelene: “Spune lună, spune soare”, “Mândru-i tata meu de mine”, “Acas’ la maica bătrână”, “Flori se scutură-n gutâi”.
  • joi, 16 mai 2019, de la ora 17: 00, în Sala Festivă a instituției, sunteți așteptați la spectacolul “Cânt cu drag la lumea toată”, susținut de elevii clasei canto muzică populară, coordonați de prof. Carmen Biruescu. Tinerii cursanți, extrem de talentați, vor interpreta cu emoție și bucurie piese îndrăgite din repertoriul românesc, cum ar fi: “Cum îi primăvara poiana cu flori”, “În cântări mi-i sufletul și gândul”, “40 de primăveri”.
  • clasa canto – muzică populară a prof. Carmen Popovici Dumbravă vă invită la un spectacol deosebit, intitulat: “Tinerețe, floare rară”, în data de 23 mai 2019, ora 17: 00, la sediul Centrului de Cultură și Artă al jud. Timiș. Peste 30 de elevi ai Școlii de Arte din Timișoara vor aduce pe scenă frumusețea folclorului muzical.
  • vineri, 24 mai 2019, ora 17: 00, pe simezele Centrului de Cultură și Artă al jud. Timiș va avea loc expoziția: “Frumusețea spațiului proxim“ a claselor de pictură și grafică, coordonate de prof. Lucia Kolla Stoica, prof. Liliana Georgiades și clasa de sculptură a prof. Marius Bacriu, în care cursanții Școlii vor exprima plastic povestea lor, prin diverse forme și culori.
  • luni, 27 mai 2019, ora 17: 00, clasa canto muzică ușoară, împreună cu cercul de copii “Next Star”, coordonate de prof. Georgiana Necșa vă invită la spectacolul “Suflet de copil“. Tinerii artişti vor interpreta piese pline de sensibilitate şi emoţie.
  • miercuri, 29 mai 2019, de la ora 17: 00, începe spectacolul “Tinerețe,  mândră floare”, susținut de elevii clasei canto muzică populară – prof. Raluca Stanca. Elevi cu vârste între 12 și 45 de ani vor aduce pe scena Centrului de Cultură și Artă al jud. Timiș cântece cunoscute, cum ar fi: “Viața n-ar fi viață”, “Zorile se varsă”, “Noi fetele din Banat”.

Vă invităm să petrecem împreună cu cântec și voie bună în stil autentic românesc.

Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Școlii de Arte din Timișoara, dirijor: prof. Iosif  Kalmar.

Accesul publicului la toate aceste spectacole este liber.

Manager: prof. Liliana Laichici