Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș vă invită Luni, 15 aprilie 2019, la spectacolul folcloric intitulat: ”Cântecul ne-alină dorul” care va avea loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, la ora 18:00.

În recital participă: Adrian Stanca, Oana și Raluca Stanca.

Din Sibiu vor aduce la Timișoara cântece vechi și pline de emoții: Alina Pinca Vintilă, Luminița Dejan și Constantin Vasilescu, alături de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu”.

Vor oferi momente de folclor autentic clasele Școlii de Arte din Timișoara:
-canto muzică populară, coordonate de: prof. Carmen Popovici Dumbravă, prof. Carmen Biruescu, prof. Gabi Zaharia, prof. Iasmina Iova, prof. Raluca Stanca;
– clasa instrumente de suflat – prof. Daniel Iova, prof. Silviu Drăgan;
– clasa orgă electronică – prof. Sorin Todor;
-clasa de acordeon / armonică sârbească – prof. Boban Constantinovici
Momentele coregrafice vor fi susținute de cercurile de dans popular pentru copii: “Flori bănățene” – coregraf: Rif Menuța, “Mlădițe bănățene” – coregraf: Manuela Dumbravă și “Banatul Junior”, îndrumați de maeștri coregrafi: Brândușa și Nicolae Stănescu.

Fiți alături de cei peste 100 de elevi ai Școlii de Arte din Timișoara care vor aduce pe scena sălii Capitol jocuri din bătrâni, cântece vechi, brâuri și hore într-un spectacol în care tradiția este continuată cu sensibilitatea și talentul debutului artistic.

Evenimentul face parte din programul: ”Școala de Arte – între tradiție și modernitate”, ediția a IV-a.

Acompaniază: Orchestra Școlii de Arte Timișoara
Dirijor: prof. Iosif Kalmar
Prezintă: Maria Borțun Popescu

Intrarea este liberă.

Director artistic: prof. Adrian Scorobete
Manager: prof. Liliana Laichici
Finanțator: Consiliul Județean Timiș