Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș vă invită în mediul online la un concurs de interpretare vocală: Din Banat la noi acasă, adresat tinerilor cu vârste între 9 – 14 ani și celor cu vârste între 15 – 25 de ani, provenind din Banatul istoric, care într-o interpretare mai permisivă cuprinde județele: Timș, Caraș – Severin, Arad, Mehedinți, Hunedoara, zona Voievodinei (Serbia) și o parte din Ungaria (Comitatul Csongrád).

Scopul competiției este atragerea tinerilor spre valorile culturii tradiționale prin promovarea artiștilor, aflați la începutul carierei. Chiar dacă fizic suntem separați datorită pandemiei COVID 19 putem fi împreună prin intermediul artei și al tehnologiei.

Condițiile de concurs:

Tinerii vor înregistra un selfie de maxim 5 minute în care vor interpreta live o doină sau joc. Este recomandat ca interpretarea să fie în costum popular din zona Banatului.

Juriul va fi format din: Liliana Laichici, Adrian Scorobete, Sebastian Roșca, Remus Vălungan și Iosif Kalmar.

Concursul va începe din 27 martie urmând ca participanții să trimită filmările până în data de 27 aprilie direct pe pagina FB a Ansambului Profesionist Banatul:

https://www.facebook.com/ansamblul.banatul/

sau pe adresa email: ccajt@ccajt.ro.

În data de 30 Aprilie vor fi anunțați câștigătorii.

Premiul concursului „Din Banat la noi acasă“ constă în realizarea unei piese și imprimarea ei împreună cu Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul și invitația de a participa într-un spectacol al Ansamblului Profesionist Banatul.

Pentru detalii suplimentare puteți accesa:

https://www.facebook.com/ansamblul.banatul/

sau adresa email: ccajt@ccajt.ro.

Mult succes participanților!