Prin arta, pasiunea și talentul său, artistul Marius Bacriu și-a pus amprenta definitiv nu doar asupra elevilor și discipolilor, ci și asupra colegilor săi. O dovedește din plin Tabăra de Creație din acest an care i-a fost dedicată, și care a completat lumea artei românești cu noi lucrări.

Cei 13 cursanți de la Școala de Artă, împreună cu 3 profesori de pictură, sculptură și meșteșugari au terminat în cele 5 zile ale Taberei de la Făget două lucrări începute de Marius Bacriu: ”Dialog” și ”Moștenire”. O a treia lucrare, ”Aripi”, a fost realizată în totalitate de sculptorii din tabără și a fost concepută în stilul inconfundabil al profesorului Marius Bacriu.

De asemenea, cursanții de la clasele de pictură au realizat 24 de pânze inspirate și ele din lucrările și formele folosite în opera sa de Marius Bacriu. Ultima seara a taberei a fost una de relaxare, oferită de un concert folk susținut de cursanți ai Școlii de Artă, la care au luat parte și turiștii aflați în zonă.

Toate lucrările create în timpul Taberei Marius Bacriu – Aripi de Artist vor fi publicate într-un catalog, și vor fi totodată și expuse, în cursul lunii octombrie 2020, în spațiile Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.