Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează: “Din casa bănățeanului,” un concurs online, adresat iubitorilor de artă și cultură tradițională care doresc să contribuie la promovarea patrimoniului cultural bănățean.

Intenția concursului este de a păstra vie cultura tradițională și de a crea un model de implicare socială, scoțând la iveală, chiar și de la distanță ceea ce gospodarul are în casa sa tradițională.

Având în vedere că în această perioadă Festivalul – concurs „Lada cu zestre” a fost anulat, după perioada pandemiei, urmând a fi replanificat, lansăm online un concurs despre arta și cultura tradițională.

Începând cu 25 martie, în fiecare săptămână vom publica o fotografie cu un obiect tradițional, un element de etnografie sau un preparat din gastronomia tradițională a Banatului pe care publicul va trebui să îl descrie și să spună dacă în “lada sa de zestre” are un asemenea obiect sau, după caz, dacă știe rețeta unui preparat tradițional sau poate să recite în grai bănățean un text ales de organizatori.

Urmând să trimită dovada (o fotografie sau o filmare) dacă are un obiect similar iar după caz, să realizeze preparatul propus sau să spună rețeta spre discuție ori să recite textul propus de organizatori la direct adresa FB

Cultură Tradițională – CCAJ Timiș

sau adresa de email: ccajt@ccajt.ro.

Ca orice concurs care se respectă vom avea un juriu, format din: Remus Vălungan, Simona Donici și  Alina Mafa.

Până în 5 mai, juriul va selecta cele mai frumoase descrieri ale fotografiilor selectate de organizatori și vor alege câștigătorii.

Premiul constă în Acces VIP la Festivalul – concurs „Lada cu zestre” la unul din centrele desemnate: Jimbolia, Ghilad, Criciova, Biled, Recaș, Giarmata Vii, Checea, care vor fi programate ulterior perioadei de pandemie COVID 19. Câștigătorii vor putea face fotografii cu membrii juriului, vor vedea de aproape procesul de jurizare la toate secțiunile festivalului (coregrafie, muzical, recitatori dialectali, gastronomie tradițională, expoziții, colecții, meșteșugari) și vor avea asigurate locuri în primele rânduri la spectacol.

Succes participanților!