Am fost din nou aproape, am cântat și am jucat, am făcut totul „Din suflet de român”, iar muzica și dansurile noastre au transformat seara zilei de 24 ianuarie 2021 într-un spectacol plin de căldură și speranță.
Chiar dacă organizat online, după un tipar la care am fost nevoiți să ne adaptăm în ultimul an, spectacolul ne-a ținut conectați unii cu alții. Ați fost spectatorii noștri virtuali, iar ecranul unui calculator nu ne-a ținut totuși departe – v-am simțit alături de fiecare interpret, de fiecare instrumentist și de fiecare dansator. V-am simțit aplauzele și v-am mulțumit de fiecare dată.
Am învățat că obstacolele sunt făcute pentru a ne căli, astfel că speranța e un sentiment pe care nu îl vom pierde niciodată. Știm că ne vom reîntâlni într-o sală de spectacole și vom recupera momentele în care am fost departe fizic.
Iasmina Iova, Ciprian Pop, Doriana Talpeș și Dana Gruescu au fost interpreții care, din suflet de român, v-au adus cântece de joc și doine, iar Ciprian Roman a fost cel care, prin melodii patriotice, a amintit momentul Unirii Principatelor Române de acum 162 de ani.
Instrumentiștii Ansamblului Profesionist Banatul, deși într-o formulă redusă, au acompaniat, sub bagheta lui Sebastian Roșca, fiecare solist vocal. Numărul dansatorilor a fost și el mai mic, dar nimic nu i-a împiedicat să vă aducă, într-o coregrafie unică, semnată de cuplul Brândușa și Nicolae Stănescu, jocuri din Moldova, Oltenia și de pe Valea Almăjului.
A fost alături de ei pe scenă și v-a transmis emoțiile artiștilor Tania Țunaș.
Dedicat momentului în care Alexandru Ioan Cuza a devenit domnitor a 2 provincii românești, spectacolul ”Din suflet de român” s-a încheiat cu Hora Unirii, în care suntem siguri că v-ați prins și voi, chiar dacă doar sufletește.