Carmen Popovici Dumbravă, Liliana Laichici, Georgiana Necșa, Ciprian Pop, Mariana Borțun Popescu, Adrian Scorobete, Raluca și Adrian Stanca, Brândușa și Nicolae Stănescu, și Felicia Stoian – sunt îndrăgiții artiști bănățeni care se prind în EcoHoră sâmbătă, 1 august 2020 – un moment așteptat de 2 săptămâni.

Cum vremea se anunță de această data a fi numai bună pentru evenimente în aer liber, folcloriștii bănățeni vă așteaptă să le fiți alături la o acțiune de ecologizare în zona localității Dumbrăvița.

În EcoHoră se vor prinde și profesori de la Școala de Artă, dansatori de la Ansamblul Profesionist Banatul, precum și angajați ai Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Lor li se vor alătura alți colegi de la Consiliul Județean Timiș, însoțiți de președintele Călin Dobra.

EcoHora urmărește să păstreze tradiția românească, în special cea bănățeană, precum și vocația culturală pentru curățenie – a casei, a gospodăriei, a câmpului, dar și curățenia interioară a comunității.

EcoHora este un concept care reunește toate elementele dragi bănățeanului: folclorul, gospodăria, satul, pădurea din apropiere, cursul de apă, natura, viața.
EcoHora de sâmbătă este un proiect pilot pentru viitoare campanii educative și culturale în care vor fi implicate personalități ale vieții artistice bănățene.

Întâlnirea de sâmbătă, 1 august, va avea loc la ora 09.30, în Dumbrăvița, pe strada Conac nr. 51. Organizatorii pun la dispoziție mănuși de unică folosință și saci menajeri.