Din cauza prognozei meteo nefavorabile pentru acest sfârșit de săptămână, evenimentul EcoHora se amână. Vom anunța din timp data la care va avea loc acțiunea de ecologizare organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, și susținută de artiști de renume din Banat.

EcoHora – cunoscuți și îndrăgiți artiști și soliști din Banat vă invită să le fiți alături la o acțiune de protecție a mediului și de menținere a relației unice avute cu natura.

Carmen Popovici Dumbravă, Iasmina Iova, Liliana Laichici, Georgiana Necșa, Mihaela Petrovici, Sebastian Roșca, Adrian Scorobete, Raluca Stanca, Brândușa Stănescu, Nicolae Stănescu, Felicia Stoian și Dumitru Teleagă vă așteaptă sâmbătă, 18 iulie 2020, la o acțiune de ecologizare în zona localității Dumbrăvița.

În EcoHoră se vor prinde și profesori de la Școala de Artă, dansatori și instrumentiști de la Ansamblul Profesionist Banatul, precum și angajați ai Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Lor li se vor alătura colegi de la Consiliul Județean Timiș, însoțiți de președintele Călin Dobra.

Artiștii vă așteaptă alături de ei – știm cu toții că gândurile bune trebuie ajutate și de fapte! EcoHora urmărește să păstreze tradiția românească, în special cea bănățeană, precum și vocația culturală pentru curățenie – a casei, a gospodăriei, a câmpului, dar și curățenia interioară a comunității.

”Grija pentru mediu este intrinsecă tradiției românești. Gospodăria bănățeană tradițională este ecologică și sustenabilă mult dinainte ca aceste concepte să devină parte a culturii contemporane, la fel și vatra comunității, câmpul sau împrejurimile. Suntem convinși că vocatia culturală si preocuparea naturală pentru curățenie definesc și astăzi spiritul Banatului și este important să mobilizăm aceste energii. Mă bucur de entuziasmul colegilor mei și sper să ni se alăture cât mai mulți voluntari”, declară Liliana Laichici, managerul CCAJT.

EcoHora este un concept care reunește toate elementele dragi bănățeanului: folclorul, gospodăria, satul, pădurea din apropiere.
EcoHora de sâmbătă este un proiect pilot pentru viitoare campanii ecologice, educative și culturale în care vor fi implicate personalități ale vieții artistice bănățene.

Întâlnirea din 18 iulie a participanților la EcoHora va avea loc la ora 09.30, în Dumbrăvița, pe strada Conac nr. 51. Organizatorii pun la dispoziție mănuși de unică folosință și saci menajeri.