Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada 20 – 21 martie 2019 la Festivalul – Concurs „Gelu Stan”, ediția I, 2019.

Festivalul îi aduce un omagiu maestrului Gelu Stan, profesor, dirijor și muzicolog originar din Lugoj care a contribuit la dezvoltarea și conservarea folclorului românesc prin intermediul emisiunilor Radio dar și prin cariera de dirijor al Ansamblului Profesionist Banatul.

Concursul se adresează tinerilor interpreți de muzică populară cu vârste cuprinse între 15 – 25 de ani și este structurat în două părți: în 20 martie 2019, ora: 13: 00, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș din str. E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara are loc preselecția participanților iar în data de 21 martie 2019, ora: 18: 30, la Teatrul Național din Timișoara are loc concursul propriu- zis, sub forma unui spectacol.

Fișă înscriere
Regulament

Se vor acorda următoarele premii:

  • Premiul I – 3000 lei,
  • Premiul II –  2000 lei,
  • Premiul III – 1000 lei și
  • 4 Premii speciale în valoare de 600 lei.

Concursul va fi preluat de către TVR3 și TVR Timișoara.

Juriul este alcătuit din: Elize Stan, Tiberiu Ceia, Liliana Laichici, Daniela Băcilă și Ciprian Roman.

Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor: Sebastian Roșca.

Vor oferi un recital: Carmen Popovici – Dumbravă,Petrică Miulescu – Irimică, Ciprian Roman, Marius Cîrnu și Georgiana Necșa. Este invitată în spectacol și câștigătoarea ediției de anul trecut a Festivalului – Concurs ”Topul Primăverii”, David Elena Geanina, reprezentanta județului Olt.

Prezintă: Felicia Stoian

Invitațiile sunt disponibile la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungurenu, nr. 1, Timișoara, din 12 martie 2019, ora 10:00.

Finanțator: Consiliul Județean Timiș
Director festival: prof. Adrian Scorobete
Manager: prof. Liliana Laichici
Evenimentul face parte din proiectul „Topul Primăverii”, ediția XIX.