Fișă CONCURS GELU STAN

REGULAMENT FESTIVAL GELU STAN

Festivalul – Concurs Gelu Stan se reinventează, după ce, în luna martie, a fost amânat din cauza stării de urgență impuse de pandemia de Covid 19.

Dedicat intelectualului, omului de cultură și muzicologului Gelu Stan, Festivalul va avea loc marți,  25 august 2020, la Grădina de Vară Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Concursul se adresează soliștilor vocali cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani. Tinerii artiști vor trebui să interpreteze o doină, sau o baladă, și o piesă ritmată. Cele 2 piese interpretate live vor fi înregistrate cu telefonul mobil. Alături de fișa de înscriere, concurenții vor atașa și partitura piesei cu acompaniament muzical. Toate acestea vor fi trimise pe adresa de email a instituției, ccajt@ccajt.ro, până la data de 17 august 2020.

Preselecția materialelor filmate va fi făcută la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, în data de 18 august 2020, iar rezultatele vor fi afișate pe site-ul instituției în aceeași zi, la ora 18.

Concurenții trebuie să aibă în vedere faptul că nu vor fi jurizate linkuri sau înregistrări din studio.

Concursul, Gala și Decernarea Premiilor vor avea loc marți, 25 august 2020, de la ora 19, pe scena Grădinii de Vară Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara. Acompaniamentul concurenților va fi asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul.

Vor urca pe scenă Petrică Mâțu Stoian, Stana Stepanescu, Dumitru Teleagă, Antonela Ferche Buțiu, Mihaela Petrovici și Silvia Timiș, câștigătoarea primei ediții a concursului.

Vor fi acordate mai multe premii: Marele Premiu, premiile 1, 2, 3, 3 premii speciale în valoare de 600 de lei fiecare, Premiul Tinereții, acordat de familia maestrului Gelu Stan, și Premiul Radio Timișoara.

Juriul va fi format din personalități marcante ale vieții culturale românești.

Numărul de locuri pentru spectatori va fi limitat. Se vor aplica toate măsurile de prevenție Covid19 recomandate de autorități: între spectatori va fi o distanță regulamentară de 2 metri, participanților li se va măsura temperatura, iar intrările și ieșirile din Grădina de Vară vor avea circuite separate.
Invitațiile vor fi disponibile începând cu Marți, 18 august, ora 10, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara și online pe site-ul www.ccajt.ro.
Menționăm că pentru a avea acces la spectacol trebuie să faceți dovada rezervării online a invitației, printată sau pe telefon, sau dovada fizică a invitației primite de la sediu.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la adresa E. Ungureanu nr. 1, sau la telefon 0256435158. Persoanele de contact sunt profesor Adrian Scorobete, director artistic,  0766090935, și profesor Ciprian Pop, colaborator artistic, telefon 0726123035.

Festivalul – Concurs este finanțat de Consiliul Județean Timiș.