Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean vă invită vineri, 24 mai 2019 la ora: 17: 00 în spațiul generos al Muzeului Satului Bănățean la un spectacol folcloric în care cei mai de seamă reprezentanți ai folclorului bănățean vor aduce pe scena muzeului cântece și jocuri și grai din Banatul de altădată.În competiția de anul acesta au intrat 62 de localități din județul Timiș care au adus din ”lada cu zestre” a județului Timiș tot ceea ce au mai frumos și mai reprezentativ în ceea ce privește cultura tradițională și au fost acordate 440 de premii.

Marele Premiu al ediției de anul acesta a ajuns în localitatea Sânnicolau Mare iar primele locuri de la categoria Laureați au fost ocupate de localitățile: Deta, Giarmata și Checea la categoria Zestrea Timișului câștigătorii sunt localitățile: Făget, Voiteg și Pișchia.

Lista completă a câștigătorilor acestei ediții și alte detalii se găsesc aici: https://ccajt.ro/premiile-festivalului-lada-cu-zestre.

Dacă doriți să revedeți cele mai reprezentative momente ale festivalului dintr-un program artistic care a adunat în total zeci de ore de spectacol vă invităm la un spectacol reprezentativ la Muzeul Satului Bănățean. Sunt invitate localitățile: Sânnicolau Mare, Deta, Giarmata, Dudeștii Noi, Jimbolia, Făget, Pișchia, Checea, Voiteg, Cenad, Ghilad și Tomești. Invitată este câștigătoarea ediției anterioare: Comuna Ghiroda.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș și este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, directorul festivalului este prof. Liliana Laichici iar parteneri sunt Primăriile și Consiliile Locale din județul Timiș.

Intrarea este liberă.