Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Serviciul Cultură Tradițională organizează Duminică, 30 septembrie 2018 Festivalul Fanfarelor, ediția a XXX-a.

La festival participă: Fanfara Garnizoanei Militare Timişoara, Fanfara „Pro Amicitia” din Timişoara, Fanfara Populară din Grebenac – Serbia, Fanfarele populare din Mercina, Lăpușnic şi Răcăşdia – Caraş Severin, Fanfara Casei de Cultură ”Ion Cojar” din Recaș, Fanfara din Almaș și Fanfara din Nădlac, județul Arad

Evenimentul se bucură de prezența maestrului Ovidiu Lipan Țăndărică care va oferi un recital împreună cu Fanfara de la 10 prăjini și Fanfara ”Transilvania” din Cugir, județul Alba.

Fanfara ”Transilvania” din Cugir este cunoscută în peisajul cultural internațional prin participarea la festivaluri mari de jazz și colaborări cu artiști cunoscuți cum ar fi Goran Bregovici dar și prin interpretarea plină de pasiune și talent a unor teme balcanice.
Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara de la 10 Prăjini, după succesul de anul trecut, participă și anul acesta cu interpretări ale unor piese cunoscute cum ar fi ”Margareta” sau ”Bătuta de la Iași”.
La ora 17: 00 la Sala ”Capitol” a Filarmonicii Banatul din Timișoara va avea loc un spectacol în care spiritul balcanic și muzica de fanfară se va împleti armonios într-o experiență unică.

Programul festivalului începe de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr. 1 de la ora 12: 15, continuă cu parada fanfarelor participante din Piața Victoriei, unde va avea loc un microrecital în fața Operei iar la Sala Capitol din Timișoara, la ora 17: 00 va avea loc spectacolul.

Intrarea este liberă!

Coordonatori eveniment: Remus Vălungan; Alina Mafa

Prezentator: Tania Țunaș – Stăvilă

Director general: prof. Adrian Scorobete
Manager: Prof. Liliana Laichici

Finanțator: Consiliul Județean Timiș