Festivalul Fanfarelor

Retrăim împreună emoția și atmosfera Banatului boem de altădată, vremurile în care, în fiecare localitate, comunitatea se mândrea cu o fanfară, iar la oraș, duminica era ziua aceea inconfundabilă în care parcurile răsunau de ritmuri de percuție, instrumente de suflat și alămuri, impecabil strunite de tineri frumoși, îmbrăcați în uniforme apretate.

Cântecul fanfarelor e privit acum cu nostalgie, și trăiește doar în fotografiile îngălbenite ale bunicilor. Recuperăm tradiția la cea de-a XXXIII-a ediție a Festivalului. Ne vor fi alături, cu muzică, ritm, voie bună și optimism, 6 fanfare: Fanfara Pro Amicitia, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș Severin, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almăj, județul Arad și Cvartetul de tromboane al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Așa cum i-am obișnuit deja pe spectatorii noștri fideli, festivalul va avea loc la Muzeul Satului Bănățean. Îi așteptăm pe toți să ne fie spectatori, tineri sau vârstnici, cei pentru care muzica de fanfară are încă un farmec inconfundabil. Le dăm tuturor întâlnire duminică, 20 iunie 2021, începând cu ora 17. Melomanii care nu pot ajunge la festival îl pot urmări în transmisiune directă pe pagina de facebook Cultură Tradițională, https://www.facebook.com/Cultură-Traditională-CCAJ-Timiș.

În conformitate cu HG nr. 580 din mai 2021 persoanele care au acces la spectacolul în aer liber trebuie să prezinte dovada vaccinării împotriva virusului SARS-COV-2 (10 zile de la finalizarea rapelului) sau să facă dovada unor teste autorizate PT-PCR sau antigen rapid (nu mai vechi de 72 de ore, respectiv 24 de ore). Pot asista la spectacol și persoanele care au fost infectate cu SARS- COV-2 (și se află între a 15 a și a 90 a  zi de la confirmarea infectării). De asemenea, purtarea măștii și distanțarea rămân valabile.

Tania Stavilă-Țunaș va prezenta evenimentul, organizat de Centrul de Cultură și Artă și susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.