FESTIVALUL NAȚIONAL DE FOLCLOR ” TRADIȚII LA ROMÂNI” EDIȚIA A V-A

16 – 17 octombrie  2018, Ora 18: 30

SALA CAPITOL  din TIMIŞOARA

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în data de Marți, 16 octombrie și Miercuri 17 octombrie 2018 a V-a ediție a Festivalului Național de Folclor ”Tradiții la Români” la sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Celebrăm 100 de ani de unitate națională românească prin elemente identitare puternice – tradițiile – exprimate prin muzică și dansuri.
”Tradiția nu înseamnă venerarea cenușii ci transmiterea focului”. Gustav Mahler

Marți, 16 octombrie 2018, prima zi a festivalului aduce în premieră la Timișoara într-un spectacol de anvergură Ansamblul ”Lăutarii” din Chișinău, condus de maestrul Nicolae Botgros, invitat special Ion Paladi. Pe scena sălii Capitol vor oferi un moment artistic deosebit Ansamblul ”Timișul” și invitații săi iar de la Târgu Mureș este invitat Ansamblul ”Mureșul”.

Miercuri, 17 octombrie 2018, a doua zi a festivalului Ansamblul Profesionist Banatul unește sufletele bănățenilor cu momente de muzică și dansuri din zona Banatului.
Invitați speciali sunt: Mihaela Petrovici, Liliana Laichici, Stana Stepănescu, Iasmina Iova, Nicu Novac, Adrian Stanca, Ghiță Călțun Brancu, Daniel Scorobete, Ion Peptenar și Ioniță Ienea.

Invitațiile se găsesc începând cu data de Luni, 8 octombrie 2018 la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Str. E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara.

Dirijor: Sebastian Roșca
Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu
Prezentator: Felicia Stoian
Director general: Adrian Scorobete
Manager: Liliana Laichici
Finanțator: Consiliul Județean Timiș