Ultima actualizare: joi, 5 aprilie 2018, ora 10.56
Folclorul bănățean renaște cu Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre”, ediția a XII-a, 2018
Câștigătoarea acestei ediții: comuna Ghiroda
Peste 1500 de artiști au fost prezenți anul acesta la Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre”.
7 spectacole, 42 de ore de spectacol folcloric și 63 de localități din județul Timiș și-au trimis cei mai de seamă reprezentanți în competiție pentru obținerea marelui premiu.
Anul acesta festivalul a avut o singură etapă de jurizare în cele 7 localități gazdă și a fost structurat în 2 categorii LAUREAȚI ȘI ZESTREA TIMIȘULUI iar premiile pentru prima dată din istoria festivalului sunt în bani.

lada cu zestre 2018
lada cu zestre 2018
lada cu zestre 2018

Juriul a avut o misiune foarte grea, competiția fiind foarte strânsă, atât la categoria LAUREAȚI,  cât și la categoria: ZESTREA TIMIȘULUI.

Juriul a fost format din: maestrul Gelu Stan, dr. Daniela Băcilă, prof. Remus Vălungan – secțiunea muzicală, maestrul Toma Frențescu, maestrul Peri Vasile (Arad), maestrul Marius Ursu (categoria: LAUREAȚI) și maestrul Nicolae Stănescu (categoria: ZESTREA TIMIȘULUI) – secțiunea coregrafie, Tania Țunaș, dr. Adela Popa și Alina Mafa – secțiunea: Recitatori dialectali, teatru, dr. Maria Hadiji și dr. Marius Bacriu – secțiunea Expoziții, colecționari și chef Nicolaie Tomescu și prof. Mărioara Pisat – secțiunea Gastronomie tradițională.

Urmare a observațiilor și a contestațiilor din partea localităților participante la Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre”, ediția a XII-a, 2018 se va recalcula clasamentul. Rezultatele finale recalculate vor fi afișate miercuri, 25 aprilie 2018.

Mulțumim Primăriilor și Consiliilor Locale, Consiliului Județean Timiș și domnului președinte Călin Dobra care au susținut mișcarea folclorică timișeană prin finanțarea oferită.

Felicitări tuturor câștigătorilor și tuturor participanților!

Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” ediția a XII-a, 2018 a adus un suflu nou și un spirit de competiție aprins în ceea ce privește folclorul timișean.