Timisiensis, revista de tradiție a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, a ajuns în această iarnă la cel de-al 27-lea an editorial.

Ediția din acest an a revistei care promovează cultura bănățeană are 164 de pagini. Articolele sunt semnate de 17 autori și acoperă o tematică extrem de variată și bine structurată în 7 categorii: Ansamblul Banatul la 50 de ani, Oameni și evenimente, Tradiții și obiceiuri, Ochiul Sociologului, Grai Bănățean, Confluențe și Recuperări. Sunt materiale dedicate împlinirii a 5 decenii de activitate a Ansamblului Profesionist Banatul, articole despre evenimentele organizate în acest an de Centrul de Cultură și Artă, precum și materiale istorice, sociologice și de cercetare pornind de la obiceiurile, locurile, graiurile și oamenii din Banatul multietnic.

Printre cei care semnează în numărul 27 al revistei Timisiensis îi enumerăm pe prof. dr. Ion Căliman, prof. dr. Adrian Dinu Rachieru sau dr. Daniela Băcilă.

Revista a apărut atât în formă tipărită, într-o variantă grafică deosebită, cât și în format online, disponibil pe site-ul instituției, https://ccajt.ro/timisiensis/.