Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș vă invită la un altfel de eveniment prin care rememorăm tradițiile moșilor și strămoșilor noștri: ”Zilele Sânzienelor.”

Vă propunem patru zile de sărbătoare online în care să ne bucurăm de frumusețea folclorului românesc, reflectată în obiceiuri, dansuri și cântece.

Vă invităm începând cu 21 iunie, de ziua solstițiului de vară, ziua cea mai lungă din an, ziua în care se joacă din tot sufletul și se petrece ca și când tot timpul ar sta în loc, să fiți alături de noi online și să ne amintim împreună despre obiceiurile legate de solstițiu de vară și de Sânziene.

Puteți trimite mesaje direct pe pagina FB a Ansamblului Profesionist Banatul https://www.facebook.com/events/711058042989588/ sau scrie comentarii despre obiceiuri, povești sau legende locale legate de Sânziene.
Vom încheia Zilele Sânzienelor cu 24 iunie, ziua Sânzienelor, care este totodată și Ziua Universală a Iei.
Se spune că în această zi plantele de leac au cea mai mare putere iar noaptea este magică cu lună frumoasă și luminoasă.
Dacă inima vă îndeamnă, luați ia din lada de zestre și purtați-o cu mândrie în data de 24 iunie, de ziua iei și trimiteți-ne o fotografie.
Poartă ie cu mândrie!