Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada mai – iunie 2020 Concursul online de interpretare instrumentală ”Cânt cu drag la tot Banatul.”

Competiția se adresează artiștilor – instrumentiști din domeniul folclorului muzical. Sectorul cultural artistic este unul dintre sectoarele puternic afectate de restricțiile impuse de perioada pandemiei Covid 19. Astfel intenția concursului este de a promova tinerii care dezvoltă și transmit mai departe folclorul muzical din zona Banatului.

Concursul se desfășoară pe mai multe categorii: 9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani, repertoriul ales să reprezinte zona de proveniență iar interpretarea să fie de preferință, într-un costum popular.

Disciplinele sunt: Instrumente de suflat (saxofon, saxofon sopran, taragot, trompetă, clarinet, nai, fluier); Acordeon, armonică sârbească; Vioară.

Dacă doriți să participați la concurs tot ce trebuie să faceți este să completați fișa de înscriere și să o trimiteți împreună cu un selfie de maxim 3 minute cu interpretarea unei doine și /sau a unui joc până la 1 iunie 2020 la adresa de email: ccajt@ccajt.ro.

Puteți consulta aici

Regulamentul

Fișa de înscriere

Vor fi acordate 3 premii (I, II, III) pentru cele trei categorii de vârstă (9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani).

Câștigătorii Premiului I vor înregistra o piesă într-un studio profesionist alături de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul.

Câștigătorii Premiului II și III vor avea posibilitatea de a participa într-un spectacol al Școlii de Arte din Timișoara.

Toți participanții vor primi o diplomă de participare.

Performanța concurenților va fi apreciată de către un juriu alcătuit din artiști – interpreți, pedagogi valoroși, personalități ale vieții culturale tradiționale.

 

 

Evaluarea se va efectua după următoarele criterii: interpretare artistică, tehnicitate, autenticitatea subzonei folclorice reprezentate, aportul personal al interpreților.

Detalii suplimentare: www.ccajt.ro, telefon: 0256435158, Fax: 0256435566

Succes tuturor concurenților!